Om Team Krokodille


Mitt første minne om fiske er fra da jeg var 5-6 år og fisket med meitestang etter småørreten i Skoeelva nedenfor gården på Hanto. Vi hadde knytt snøret i tuppen av stanga og fisket med kun krok og mark, kastet oppstrøms og lot snøret drive med strømmen mellom kulesteinene. Det ble mange ettermiddager nede ved elva i barndommen. Om sommerene var jeg mye hos min "mommo" og morfar på Oddane Sand camping. Morfar hadde båt i Nevlunghavn og jeg var med ut og fisket så ofte jeg fikk lov. Her fikk jeg også min første storfisk, en torsk på 5kg, en anseelig størrelse for en 8-åring den gangen. Videre i ungdommen ble det mange turer med haspelstanga etter ørreten i Landsmarka, og vinteren var det røyefiske på isen på Hauglandstjønna. Så abborfiske i Østeråa og etterhvert dukket det også opp gjedde her. Det var gjedda som virkelig fikk fart på fiskeinteressen min. Mot slutten av tenåra var det bare gjedde det dreide seg om og jeg husker persen var 7,2 kg tatt på en Rapala Fat Rap mini!

Mange år senere sitter fortsatt disse minnene som støpt. I 2014 tok jeg for alvor til å fiske etter gjedde igjen, da med Drammenselva som "hjemmebane". Året etter deltok jeg i Aremark Gjeddeklubb sin fiskekonkurranse og "Team Krokodille" oppstod. Både fiskekonkurransen i Aremark og Nedre Glomma Gjeddefestival har fått besøk av oss hvert år siden da. Etterhvert har det blitt mer og mer trolling og også fisking etter andre arter enn gjedde, både i ferskvann og saltvann.

I dag består "teamet" av hele familien (selv om det er undertegnede som definitivt klokker flest timer i båten): Heidi, Jonas, Jesper, Julia og undertegnede. Fisking kan fint kombineres med generelt båtliv og bading, noe vi ofte gjør når vi er ute alle sammen. Ellers er det ingenting å si på konkurranseinstinktet på noen av oss når vi først er i fiskemodus!

Formålet med denne bloggen er å dele gode fiskeopplevelser og inspirere flere til starte med sportsfiske. Litt utstyrsprat og annet stoff blir det nok også.

Kommentarer